Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2013 20:32 - ВАКСИНИ И АУТИЗЪМ
Автор: katence Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3146 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
 Във връзка със зачестилите публикации и клипове, разпространявани предимно сред неспециалисти, според които аутизмът се причинявал от съдържащи живак консерванти, ще преведа само един абзац от авторитетната Encyclopedia Of Autism Spectrum Disorders.

"ТИМЕРОСАЛ В последните няколко години някои родители и някои експерти споменават за връзка между аутизма и базирания на живак консервант, наречен тимеросал, използван като консервант във ваксината за дребна шарка-заушка-рубеола. ВЪПРЕКИ ЧЕ ЖИВАКЪТ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В ДЕТСКИТЕ ВАКСИНИ В САЩ, някои родители все още имат безпокойства относно ваксините. МНОГО ШИРОКООБХВАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НЕ УСПЯХА ДА ПОКАЖАТ ВРЪЗКА МЕЖДУ ТИМЕРОСАЛА И АУТИЗМА. Група експерти от Института по медицина проучва тези изследвания, включително мащабно датско изследване, което заключава, че няма обичайна връзка между детската ваксинация с ваксини, съдържащи тимеросал и развитието на разстройство от аутистичния спектър; също (институтът разглежда) и американско изследване, наблюдаващо излагането на живак, олово и други тежки метали ".
  
  Това е само един от многото сериозни научни източници, които мога да приложа като довод, че няма научни данни за връзка между ваксините и аутизма. Избрах обаче именно пасажа от енциклопедията , защото там е казано най-просто, кратко и ясно. 

След 2000 година използването на съдържащи живак ваксини намалява драстично. Ако имаше връзка между ваксините и аутизма, то тогава това би довело до рязък спад на новодиагностицираните аутисти. Случва се обаче точно обратното - точно след спирането на съдържащите живак ваксини настъпва бум при диагностицирането на нови случаи на аутизъм.

Пиша това, понеже масовото натрапване в обществото на негативно отношение към ваксините е твърде опасен феномен.

Нека припомним, че във времето преди масовите ваксинации, само вариолата е взела между 300 и 500 милиона жертви през 20 век (много повече отколкото жертвите на всички войни по това време плюс жертвите на тоталитарните режими). Вариолата е преодоляна именно с масова използване на ваксини и вече това заболяване е в историята, благодарение на ваксините.
Можем да посочим и полиомиелита (детския паралич) и други примери на триумфалния успех на медицината над болести, държали в страх цялото човечество, превъзмогнати именно чрез ваксините.

Моля се това да помогне на хората да не се връзват на наукоподобни, привидно сериозно звучащи обяснения за мнимата вреда от ваксините, които обаче биха могли да доведат до сериозни последици за здравето на нацията.
Източник



Гласувай:
6



1. delianaangel - В огромна заблуда сте, съжалявам.
06.04.2013 21:58
http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/55/Vytreshen-chovek-pravi-shokirashti-razkritiia-za-vaksinite.html
цитирай
2. katence - Съжалявам, заблудата е Ваша!
07.04.2013 21:01
Щом предпочитате да се доверявате на източник като зепир, заблудата е Ваша. Кликнете в Гугъл "outbrek" и ще видите как анти-вакс движението в САЩ и Англия е обвинявано за масови епидемии от ваксинопредотвратими заболявания.
Кой носи отговорността, ако Вашето дете или Вие самият се разболеете от коклюш, например и заразите неваксинирано кърмаче или друг човек?! Готов ли сте да носите кръста, че сте можели не просто да спасите човешки живот, А ДА НЕ ЗАСТРАШИТЕ ЧУЖД?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katence
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 111214
Постинги: 48
Коментари: 17
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031