Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 10:30 - Педиатър: Помнете какво беше преди ваксините
Автор: katence Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1525 Коментари: 0 Гласове:
0



 Според проф. Мирослава Бошева е много опасна битуващата в момента в съзнанието на "класическите БГ мами" пряка връзка между имунизациите и аутизма
Когато говорите за имунизациите, винаги показвайте снимките от 40-те - онези безкрайни зали с апарати, в които лежат децата, болни от полиомиелит. Това каза проф. Мирослава Бошева, завеждащ Клиниката за детски и генетични болести в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив - един от най-добрите и известни педиатри извън столицата, цитирана от БГНЕС.
Хората забравиха какво беше, как децата мряха като мухи
- сега детската смъртност е намалена драстично, не защото сме станали по-гениални или защото са измислени повече антибиотици, а реално заради въвеждането на имунизациите. Според Бошева е опасна битуващата в момента в съзнанието на "класическите БГ мами" пряка връзка между имунизациите и аутизма.
Тя каза няколко думи и за аутизма, като уточни, че това състояние си има много точна дефиниция и не може всяко по-особено дете да бъде вкарвано в тази система. Според нея на "приятните темерути едновремешни и на деца с умствена изостаналост сега е много по-модерно да им кажеш, че те са аутисти".
Проф. Бошева опроверга и ширещото се сред младите майки убеждение, че има връзка между ваксинациите и будната кома. Един от най-нашумелите случаи напоследък е с малкия Филип, който е във вегетативно състояние и е бил пациент точно на тази клиника.
Диагнозата на Филип е ентеровирусен енцефалит, каза проф. Бошева, вегетативното му състояние няма нищо общо с имунизацията, която е правена 21 дни преди първите оплаквания.
В момента родителите търсят всякакви начини, за да освободят децата си от имунизации заради тези погрешни убеждения, продължи проф. Бошева. По думите й обаче има наредба на Министерството на здравеопазването, в която се казва много ясно кой подлежи на отлагане.
Това е моето отношение, каза още уважаваният педиатър - аз моите внучета ги имунизирам, не само със задължителните, но и с препоръчителните ваксини. "Дъщеря ми беше една от първите в България, имунизирана срещу човешкият папилома вирус (HPV), още когато у нас имаше единични флакони с ваксина. Щом правя това за най-близките си хора, държа на мнението си", категорична е проф. Бошева.
Източник: vesti.bg (БГНЕС)

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katence
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 111206
Постинги: 48
Коментари: 17
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031